Flamman-TV

Aida Paridad ska leda Flammans TV-satsning under valåret

Aida Paridad. Foto: Emilia Bergmark Jiménez

Flamman storsatsar på agendasättande val-tv från vänster under valåret 2018. Aida Paridad är kriminologen, producenten och journalisten som kommer vara ansiktet utåt för Flammans valsatsning.

Flamman-TV

– Vi vill göra valbevakning från vänster, för dem som inte orkar höra på riksdagsdebatter och som tröttnat på SD-narrativet i svensk media. Jag kan inte tänka mig en bättre person än Aida Paridad för att tillgängliggöra och spetsa till den politiska debatten, säger Anna Herdy, chefredaktör för Flamman.

Aida Paridad började på Flamman den 1 mars, och kommer fram till i maj att tillsammans med redaktionen arbeta med att utveckla den programidé som går under arbetsnamnet ”Godmorgon vänstern!” – ett morgonprogram som ska sändas varje fredag, från Flammans nybyggda studio i Hökarängen i Farsta utanför Stockholm.

– Jag har aktivt undvikit den partipolitiska debatten under mandatperioden då den mest påminner mig om min konstanta politiska ångest, så till den grad att jag inte har orkat med det, säger Aida Paridad.

– En målsättning som Flamman har är att bota politisk depression, få människor att se att förändring är möjligt, om man går samman och organiserar sig. Valrörelsen må se mörk ut, men den blir vad vi gör den till. Vi har tagit oss an Aida som patient och jag kan säga att hon är på bättringsvägen, säger Anna Herdy.

Anna Herdy tycker att det saknas vettig valbevakning som går bortom ”SD-narrativet” i svensk media och vill genom Flamman-TV bidra med något annat.
– De stora partierna liknar varandra och har bestämt sig för att valrörelsen ska handla om saker som brott, straff, repression och invandring. Signalpolitiken finns för att dölja att man egentligen inte har någon idé om framtiden. Men en sån debatt får konsekvenser. Grupper som egentligen har samma intressen ställs mot varandra. Då är vänsterns uppgift att försöka vrida debatten åt ett annat håll. Det kommer Flamman försöka bidra med genom att låta personer från hela den breda arbetarrörelsen och aktivist-vänstern debattera på vänsterns planhalva.

Aida Paridad håller med:
– Debatterna som sänds i våra mest etablerade kanaler sker på otroligt skeva premisser och är direkt samhällsskadliga, då de implementerar en bild av att ämnen som åtstramad invandring och strängare kriminalpolitik på riktigt är betydelsefulla för svenska medborgare och Sveriges framtid. Just därför känns det fint att delta i ett projekt där jag både får skäl att sätta mig in i debatten på ett vettigt sätt och genom Flamman-TV göra det jag ,personligen bryr mig mycket om i alla mina olika yrkesroller, nämligen att presentera viktiga ämnen på ett sätt som känns tillgängligt och kul.

Hur kommer Flamman-TV:s valbevakning skilja sig från övriga medias?
– Jag hoppas kunna bidra med en lättsam och prestigelös ingång till de här ämnena, och att vi genom programmet kommer kunna känna oss fria att gå bortom de mest förekommande löpsedlarna. Jag vill lyfta frågor som rör vänsterpolitik utan att fastna i Almedals-liknande frågeställningar, utan hellre diskutera och analysera vad som egentligen händer under en valrörelse. Det finns till exempel mycket och viktig politisk kamp som förs bortom de politiska partierna, säger Aida Paridad.

Hur känns det att jobba med Flamman?
– Jag är himla glad över det här samarbetet. Flamman är en tidning med hög trovärdighet i den här typen av frågor och i att bedriva en relevant och oberoende nyhetsjournalistik från vänster.

Flammans morgonprogram ”Godmorgon vänstern!” beräknas ha premiär i början av maj.

_____________________________________

Prova Flamman gratis!

Just nu kan du få prova Flamman gratis i en månad. Följ länken för mer information.

 

  • #val2018
  • Flamman-TV
  • Flammanredaktionen
  • Godmorgon vänstern!
  • valdebatt

Flamman-TV