Inrikes

Amineh Kakabaveh: ”Jag har tänkt på min egen roll”

Amineh Kakabaveh. Foto: Noella Johansson/TT.

Amineh Kakabaveh petades från riksdagslistan. Sedan tog hon sig tillbaka in. Nu funderar hon på att lämna partiet.

Inrikes

Konflikten mellan partiledningen och riksdagsledamoten Amineh Kakabaveh fortsätter röra om i Vänsterpartiet.
När listorna till riksdagsvalet för Stockholmsdistriktet skulle spikas i helgen var Kakabaveh, som suttit i riksdagen sedan 2008, inte med på listan överhuvudtaget enligt valberedningens förslag.

Efter att medlemmarna fått säga sitt står det dock klart att Amineh Kakabaveh hamnar på en åttondeplats på listan inför valet. Om nästa års valresultat motsvarar det förra valets kommer de fem första på stockholms lista att få plats i riksdagen. Trots det är Amineh Kakabaveh nöjd.
– De lyckades inte. I en demokrati är det så att det är folket och medlemmarna som bestämmer. Så på så sätt är det en stor seger i förhållande till dem som försöker osynliggöra och få bort mig, säger Amineh Kakabaveh till Flamman.

Nu avslöjar Amineh Kakabaveh för Flamman att trots det som hon beskriver som en seger, så överväger hon att lämna partiet.
– Sedan 2015 har jag tänkt på min egen roll och mitt eget engagemang. Hur jag ska göra, och om jag ska verka inom Vänsterpartiet eller utanför. Jag vet inte. Jag måste tänka på det.
Enligt Vänsterpartiets partisekreterare Aron Etzler är det inte bara Amineh Kakabaveh som är trött.
– Det stora flertalet medlemmar är hjärtligt trötta på konflikt och uppskruvat tonläge, säger han till Flamman.
Han menar att partiet nu måste lämna konflikten bakom sig.
– Det här handlar om att ja, nu har Stockholm haft sin valkonferens, nu är det avgjort, nu måste folk respektera det valresultatet, och vi måste vända partiet utåt för att fokusera på valrörelsen.

  • Amineh Kakabaveh
  • vänsterpartiet

Inrikes