Inrikes

Ekis Ekman ny chefredaktör på Arbetaren – mot personalens och styrelsens vilja

Kajsa Ekis Ekman. Foto: Staffan Löwstedt/SvD/TT.

Ett storbråk har brutit ut på Arbetarens redaktion sedan vd:n gått emot både styrelsen och redaktionen och utnämnt Kajsa Ekis Ekman till ny chefredaktör.

Inrikes

En konflikt råder på tidningen Arbetaren sedan tidningens vd utsett Kajsa Ekis Ekman till chefredaktör. Det rapporterar Dagens Media, som också uppger att utnämnandet ska ha skett mot både styrelsens och personalens uttryckliga vilja. Enligt artikeln ska tre medarbetare ha hotats med att avskedas efter att de protesterat mot utnämningen.

Isak Gerson är regelbunden medarbetare i Arbetaren och satt fram till nyligen i tidningens styrelse. Han vill inte kommentera saken i detalj men säger att han lämnade sitt styrelseuppdrag i förtid.

– Allt som berör denna fråga är under sekretess. Jag kan bara säga att jag har suttit i styrelsen men lämnade mitt uppdrag i förtid i måndags, säger han till Flamman.

Tidningen Arbetaren, som är kopplad till syndikalistiska SAC, rekryterade tidigare i år Nathan Hamelberg som vikarierande tillförordnad chefredaktör. Kajsa Ekis Ekman fick i sin tur tidigare i år lämna jobbet som ledarskribent på Dagens ETC efter att en konflikt blossat upp kring en artikel hon skrivit som berörde kriget i Ukraina. Hon skapade även debatt nyligen med sin senaste bok om feminism och transfrågan.

  • arbetaren
  • Kajsa Ekis Ekman
  • vänstermedia

Inrikes