Inrikes

Aron Modig fortfarande tyst kring olyckan

Inrikes

Aron Modig, ordförande för KDU, kom hem till Sverige efter att ha hållits kvar på Kuba i samband med bilolyckan där Oswaldo Payá och Harold Cepero, två kubanska oppositionspolitiker, förolyckades. Han har när det här skrivs, (tisdag) ännu inte velat uttala sig om händelserna på Kuba. Det enda uttalande som gjorts är en presskonferens på Kuba där Aron Modig meddelade att det rörde sig om en olyckshändelse och bad om ursäkt för att ha fört in pengar i landet till den kubanska oppositionen.

Payas dotter gick strax efter olyckan ut med att hon trodde att det rörde sig om ett mord på hennes far. Uppgifterna tillbakavisas dock av flera andra. Ángel Carromero Barrios, från spanska Partido Popular som satt vid ratten har sagt att han körde för fort och tvingades bromsa in kraftigt. I Spanien har han tidigare straffats för ett större antal trafikförseelser. Barrios hålls fortfarande kvar på Kuba och det pågår en utredning om han gjort sig skyldig till något brott.

På Kristdemokraternas pressavdelning har man tidigare hänvisat till att det fortfarande pågår en process på Kuba när man avböjt intervjuer med Modig. Men när Flamman ringer upp hänvisar man till att Aron Modig behöver tid innan han orkar möta media.
– Vi vet inte just nu när Aron känner sig redo att svara på frågor, säger Johanna Jämstorp, pressekreterare för KD.

Bland annat har den högerkristna tidningen Världen Idag spekulerat i om tystnaden kan bero på att den spanske politikern fortfarande hålls kvar på Kuba.
– De får ha sina spekulationer. Han vill avvakta och när han känner sig redo får vi återkomma, säger Johanna Jämstorp.

    Inrikes