Inrikes

Ava Rudberg kan bli Ung vänsters nya ordförande

Henrik Malmrot slutar efter kongressen i början av 2021 och Ava Rudberg föreslås ta över som ordförande för Ung vänster. Foto: Ung vänster/TT.

I januari ska en ny förbundsord­förande tillsättas inom Ung vänster. En enig valberedning föreslår nu Ava Rudberg som vill hitta nya lösningar för att nå ut till ungdomar under rådande pandemi.

Inrikes

Henrik Malmrot har meddelat att han inte tänker fortsätta efter nästa kongress som äger rum den 3–6 januari nästa år. En enig valberedning föreslår nu att Ava Rudberg blir förbundets nästa ordförande.

Enligt ett pressmeddelande har hon en lång arbetserfarenhet inom vänstern och en karriär som stäcker sig från klubb- till distrikts- och förbundsnivå med en erfarenhet inom klimat­rörelsen.

– Vi vill hitta sätt för oss att vara aktivister även under en pandemi. Mycket av det arbete som utförs normalt är att prata med ung­domar och åka ut till skolor, sådant arbete är just nu väldigt svårt att utföra. Jag vill satsa på att hitta nya lösningar så vi kan finnas mer i ungdomarnas vardag, säger Ava Rudberg till Flamman.

Ung vänster har funnits under olika namn sedan det grundades 1903 men enligt Rudberg har det alltid varit samma grundprinciper som präglar arbetet.

– Vi finns där för ungdomar som vill göra förändringar till det bättre. Förbundet hjälper att organisera och ger förutsättningen att arbeta tillsammans men också att ge den erfarenhet av studier och aktivism som krävs för att känna att man kan.

    Inrikes