Nyheter

Dogge spelar på antivaccinprotest: ”Jag uppträder för alla som gillar Doggelito”

Dogge Doggelito började sin artistkarriär i The Latin Kings under 90-talet och har tidigare titulerat sig kommunist. Nu för tiden kallar han sig humanist.

Den 30 oktober arrangeras ”Frihetsmarschen”, ett fackeltåg under parollen ”Stoppa medicinsk apartheid”. Enligt rörelsen är statens vaccinationsprogram den ”största diskrimineringen någonsin”. På demonstrationen uppträder Dogge Doggelito i en eldshow.

Nyheter

Du ska spela på Frihetsmarschen, som betraktas som en konspiratorisk antivaccinprotest. Vad tänker du om det?

– Det får stå för dem. Jag representerar bara mig själv som Dogge Doggelito, som ska vara med på en eldshow. Jag har som många andra egenföretagare drabbats av pandemin och vill jobba. Sedan är det kul att det finns olika läger i de här frågorna, det är viktigt i en demokrati att man får lufta sina tankar och åsikter. Man måste vara diplomatisk som artist, jag har sjungit i 38 år och mött alla typer av åsikter. Det kan låta fegt men jag är ärlig. 

Vad tror du att de gillar med din musik?

– Jag har fans överallt. I alla grupper, åldrar, färger, länder, religioner. Jag uppträder inte för anti-vaxxare, jag uppträder för alla som gillar Doggelito. 

Är du vaccinerad?

– Jag är tyvärr inte det. Jag vaccinerade mig mot svininfluensan och har haft huvudvärk sedan dess. Jag har inget vetenskapligt belägg för det, men jag hade aldrig huvudvärk innan dess. Så jag är försiktig med vad jag stoppar i mig. Och så är jag lite rädd för sprutor. Om det kommer vaccinpiller så kommer jag kanske att ta det.

 

    Nytt