Nyheter

Etablering av nyanlända, #MeToo-efterskalv och raket-KD – Gomorron, vänstern!

Att Flamman kommer i en ny form är ju en av de större händelserna under veckan, men utöver det har det hänt en hel del anmärkningsvärda och diskussionsvänliga grejer som panelen ska diskutera denna morgon.

Nyheter

Med programledare Tor Gasslander för att diskutera veckan som gått finns en skarp panel bestående av Lisa Pelling (Dagens Arena), Toivo Jokkala, (Arbetaren) och Nasra Ali, ordförande i S-studenter och de ska tillsammans sätta tänderna i följande ämnen:

1. Hur fungerar egentligen etableringen av nyanlända i det här landet? Flamman har i veckans nummer ett reportage om hur rika Stockholmskommuner tvingar bort nyanlända och lämpar av dem i små oförberedda landsbyggskommuner.

2. Nya namn i #metoo-efterskalv? Pär Nuder har fått lämna sin plats i Ski Star-styrelsen och Eskil Erlandsson sin plats i riksdagen. Har något egentligen hänt sedan #metoo-vågen?

3. Plötsligt är KD inte längre ett parti som svajar vid spärren. I dag är de större än C, enligt senaste Novusmätningen. Hur ser maktfördelningen egentligen ut i det nya högerlandskapet? Och hur påverkar det vänstern?

Du kan också lyssna på Gomorron, vänstern! som podd. Ladda hem en ljudfil på flamman.se efter sändning eller lyssna på oss i iTunes, på Spotify eller i andra appar där poddar finns. Behöver du hitta vår podcast-feed så finns den här. Flamman sänder #gomorronvänstern live varje fredag morgon kl. 08.00. Du kan se sändningen på vår Facebook-sida, via Flammans YouTube eller via www.flamman.se.

Vill du ha mer Flamman-TV? Bli en Patreon eller stöd oss genom att Swisha en valfri summa till 123 44 17 630. http://flamman.se/i/swisha

  • #metoo
  • etablering
  • flyktingar
  • Kristdemokraterna
  • Liberalerna
  • nyanlända

Nytt