Nyheter

redaktionellt

Flamman blir officiell partner till Le Monde diplomatique

De två vänstertidningarna fördjupar sitt samarbete.

Nyheter

Efter ett drygt års samarbete har Flamman nu nöjet att meddela att redaktionen kommer fördjupa partnerskapet med den franska månadstidningen Le Monde diplomatique genom att bli tidningens officiella svenska partner.

Utöver översättningar av nyhetsartiklar och analyser kommer Flamman hädanefter att publicera tidningens ledarartiklar, samt artiklar från andra internationella redaktioner inom Le Monde diplomatique-sfären.

– I en tid av en allt starkare högerhegemoni inom mediasfären är det viktigt att vänsterns organ knyter kontakter, även över landgränser, säger Flammans avgående chefredaktör Anna Herdy.

– En högernationalistisk international kan bara bekämpas av en vänster med internationell utblick och kontaktnät. För att kunna stå emot den auktoritära utvecklingen som drivs på av såväl extremhögern som mittenhögern behövs först och främst en analys av det rådande läget, lokalt och globalt. Och det är precis vad Le Monde diplomatique erbjuder, säger Tor Gasslander, redaktionschef på Flamman.

Vill du veta mer? Kontakta oss:

Anna Herdy, chefredaktör
tel: 070-593 33 86
anna.herdy@flamman.se

Tor Gasslander, redaktionschef
tel: 070-290 25 54
tor.gasslander@flamman.se

  • Flamman
  • Le Monde diplomatique
  • utrikesbevakning
  • vänstermedia

Nytt