Nyheter

Flamman rekryterar nya ledarskribenter inför valet

Foujan Rouzbeh och Thaher Pelaeyed är nya ledarskribenter på Flamman. Foto: Cathrine Sandqvist

Välkomna till ledarredaktionen, Foujan Rouzbeh och Thaher Pelaseyed!

Nyheter

Flamman rekryterar två nya ledarskribenter för att ytterligare bredda och förstärka Flammans opinionsbildning under valåret. Från och med Flamman nr. 9, 2018 kommer Foujan Rouzbeh och Thaher Pelaseyed vara en permanent del av Flammans ledarredaktion. De kommer att dyka upp i tidningen ungefär en gång i månaden.

Flammans chefredaktör Anna Herdy är mycket nöjd med rekryteringen.
– I och med rekryteringen av Thaher Pelaseyed och Foujan Rouzbeh breddar vi ledarsidan ytterligare. Thaher som har ett förflutet som distriktsordförande i Vänsterpartiet Göteborg är numera vänsterpartist på avstånd. Foujan Rouzbeh, är frihetlig socialist och aktivist boende i Stockholm.

Flammans ledarsida består i övrigt av Lisa Claesson, Malmö, som rekryterades till ledarredaktionen i augusti 2017. Hon går nu på föräldraledighet och lär komma tillbaka om en inte allt för lång tid. Judith Kiros kommer återigen in mer regelbundet i tidningen, vilket innebär att hon skriver i vartannat nummer från och med maj. Zina Al-Dewany och Anna Herdy utgör fortfarande stommen i ledarredaktionen och skriver på ledarplats varje vecka.

– En del av Flammans mål är att samla och visa på styrkorna i en enad vänster. Det menar jag att vi lyckas med på ledarsidan. Vi är inte förutsägbara, men står alltid på en marxistisk grund. Något som behövs för att kunna dra samtalet åt vänster, inte bara under valrörelsen, utan också efter, säger Anna Herdy, som har varit chefredaktör på Flamman sedan oktober 2015.

 

Foujan kvadrat
Foujan Rouzbeh, Stockholm

Så vem är du?
Det beror på vem man frågar, men oberoende av om man gillar mig eller inte så kan man nog enas om att jag är en jobbig jävel. Jag har varit aktivist så länge jag kan minnas och migrationsfrågan står mig närmast.

Vad har du för relation till Flamman?
Flamman har alltid funnits där, det är nästan som man inte tänker på den för att den är en så självklar del. Flamman och Brand har varit mina go-to-tidningar.

Vad tycker du är vänsterns främsta uppgift är i valrörelsen?
Just nu är det att skärpa sig. Sluta käbbla! Vänstern måste driva en ideologiskt grundad politik och sluta rätta sig efter vad som för dagen är politiskt korrekt. Vi måste bort från Hashtag-politiken!

Läs Foujans första ledare ”Flest PK-poäng vinner inga val” här.

thaher kvadratThaher Pelaseyed, Göteborg

Så vem är du?
Jag är svensk, iranier, vänster, forskare, pappa. Bland annat.

Vad har du för relation till Flamman?
Vi har ett bra förhållande. Respektfullt. Jag har ju slutat konsumera nyheter men jag är en trogen Flamman-läsare. Jag läser faktiskt en annan veckotidning också. Men den är utländsk så det räknas inte.

Vad tycker du är vänsterns främsta uppgift i valrörelsen?
Att prata om lösningar på riktiga samhällsproblem på ett sätt som människor förstår. Helst under 30 sekunder.

Läs Thahers första ledare ”Stefan Löfven är en farlig politiker” här. 

För mer information:
Anna Herdy, chefredaktör, 0703-33 06 94
Thaher Pelaeyed, ledarskribent, thaher@flamman.se
Foujan Rouzbeh, ledarskribent, foujan@flamman.se.

  • Flamman
  • Flammanredaktionen
  • Foujan Rouzbeh
  • ledarredaktionen
  • Thaher Pelaeyed

Nytt