Nyheter

Flamman söker vikarierande chefredaktör

Vill du vara med och utveckla vänsterns viktigaste veckotidning under 2019? Nu har vi jobbet för dig.

Nyheter

Under våren 2019 kommer Flammans chefredaktör Anna Herdy att gå på föräldraledighet, därför söker vi nu en vikarierande chefredaktör. Vill du vara med och utveckla Flamman till en ännu bättre tidning, vara en nyckelperson när Flamman under våren byter format och dessutom vara en viktig röst i samhällsdebatten? Då har vi jobbet för dig.

Chefredaktören är högst ansvarig för tidningens produktion och utveckling, med stor professionell och kreativ frihet. Vi har i dagsläget sju anställda och flera nära anknutna frilansare som tar ett stort ansvar för tidningen. Som chefredaktör för Flamman har du ett starkt administrativt stöd vad det gäller ekonomi och prenumerationshantering så att du kan ägna dig åt att driva tidningen framåt.

Högskolestudier ger kunskap som är relevant för tjänsten, men vi är öppna för att du kan ha skaffat dessa kunskaper på annat sätt.

Som vikarierande chefredaktör ingår bland annat följande arbetsuppgifter:

 • Vara ansvarig utgivare
 • Leda och planera det redaktionella arbetet och produktionen av Flamman på papper och på webben.
 • Vara ledarskribent, redaktör för ledarredaktionen och redaktör för debatt och opinionssidor.
 • Ansvara för regelbunden produktion av Flammans morgon-TV-program Gomorron, vänstern!
 • Företräda Flamman i offentliga sammanhang, inklusive att delta i debatter, leda debatter och i olika sammanhang kommentera samhällsutvecklingen.

För att passa för tjänsten som chefredaktör tror vi att du har följande bakgrund:
Tidigare erfarenhet som redaktör inom tidning- och webbproduktion.
Tidigare erfarenhet av produktionsplanering.
Tidigare dokumenterad ledarerfarenhet

Vi söker en driven och kreativ lagspelare som trivs i en bred roll. Rollen som chefredaktör kräver att du är strukturerad och har en god kommunikativ förmåga. Eftersom Flamman är en socialistisk tidning är det viktigt att du delar våra övergripande värderingar om frihet, jämlikhet och solidaritet.

Ansökningsprocess och tillsättning
Vårt mål i rekryteringen är att hitta rätt person, som vill jobba och vara med och utveckla Flamman. Har du begränsningar i när du kan börja eller kan du inte jobba heltid hos oss? Är du osäker på någon av arbetsuppgifterna? Tveka inte att höra av dig ändå. Skicka in en ansökan och presentera dina förutsättningar. Tjänstens innehåll kan till viss del utformas utefter dem.

Sista ansökningsdag är den 11 januari, 2019. Vänta dock inte med att söka, intervjuer kommer att inledas omgående. Målsättningen är att kunna fatta beslut som vem som ska tillträda tjänsten inom två veckor efter sista ansökningsdag. Ansökan skickas till anna.herdy@flamman.se.

Har du frågor om tjänsten så är det bara att höra av sig till:
Anna Herdy, chefredaktör och ansvarig utgivare
anna.herdy@flamman.se, 08-650 13 03, 070-333 06 94

Har du frågor om Flamman som arbetsplats så kan du höra av dig till:
Micaela Kedhammar, facklig kontaktperson
micaela.kedhammar@flamman.se, 08-650 82 37

 • Anna Herdy
 • Chefredaktör
 • Flamman
 • Flamman-redaktionen
 • Flammanredaktionen
 • nytt jobb

Nytt