Nyheter

Flamman söker vikarierande marknadsansvarig

Vill du sprida Flamman och få tidningen att växa? Nu söker vi en vikarierande marknadsansvarig.

Nyheter

Ta chansen och jobba med Flamman – Sveriges viktigaste vänstertidning!

Om Flamman

Flamman är en av världens äldsta vänstertidningar, grundad 1906 i Malmfälten, Norrbotten. Tidningen är oberoende socialistisk och kommer ut en gång per vecka. Flamman har i dag sju anställda och har sitt kontor i Hökarängen i södra Stockholm.

Om tjänsten

Tjänsten som marknadsansvarig är en bred tjänst (som omfattar 60 %) med många varierande arbetsuppgifter. Du kommer att ha ansvar för all Flammans marknadsföring och försäljning. Det betyder att du kommer att sköta våra kampanjer från start till mål; från att ta fram layout, planera kanalval, målgrupp och utvärdera. Du kommer att sälja annonser i tidningen och prenumerationer till potentiella prenumeranter. Du kommer även att ha en viktig roll i att utveckla den långsiktiga marknadsstrategin.

Vi söker dig som har:

 • Högskoleutbildning inom kommunikation och marknadsföring eller annan erfarenhet som bedöms som likvärdig.
 • Goda kunskaper inom digital marknadsföring.
 • Jobbat med kommunikation och marknadsföring och kan leda, planera, genomföra och analysera marknadsföringskampanjer i de vanligaste digitala kanalerna.
 • Erfarenhet av försäljning.
 • Erfarenhet av grafisk design, och har en bra känsla för layout och visualisering av budskap.
 • Erfarenhet av webbpublicering, Photoshop, InDesign och andra relevanta programvaror.

Det är meriterande om du har:

 • Förståelse för hur en säljprocess fungerar och hur man kan anpassa marknadsföringen till den.
 • Erfarenheter av att jobba med automatiserad marknadsföring.
 • Kunskaper om remarketing.
 • Kunskaper om A/B-testning och konverteringsoptimering.

Eftersom Flamman är en socialistisk tidning är det viktigt att du delar våra övergripande värderingar om frihet, jämlikhet och solidaritet.

Ansökningsprocess och tillsättning

Sista ansökningsdag är den 24 februari, men rekryteringen sker löpande. Målsättningen är att kunna fatta beslut som vem som ska tillträda tjänsten senast två veckor efter sista ansökningsdag. Tjänsten är ett föräldravikariat till sista december 2019 med tillträde i slutet av mars. Journalistförbundets dagspressavtal gäller för tjänsten.

Har du frågor om tjänsten kan du höra av dig till Anna Herdy, chefredaktör och ansvarig utgivare: anna.herdy@flamman.se, 070-333 06 94.

Har du frågor om Flamman som arbetsplats så kan du höra av dig till Micaela Kedhammar, facklig kontaktperson: micaela.kedhammar@flamman.se, 08-650 82 37.

Ansökan samt cv skickas till anna.herdy@flamman.se.

  Nytt