Nyheter

Flammans presstöd hotas av mediejättar och högerextremister

Chefredaktör Leonidas Aretakis behöver din hjälp att göra Flamman bättre.

Läget är redan tufft för små tidningar. Samtidigt hotas presstödet både från de största mediehusen och från högerextremister. Men Flamman har något unikt. Vi ägs av rörelsen och inte några företag. Vi är starkare tillsammans, och nu kan du bidra.

Nyheter

Den 14 oktober meddelade kulturminister Amanda Lind att presstödet ska ses över och tillsatte Mats Svegfors som utredare. Presentationen utgick till stor del från Tidningsutgivarnas förslag från april om att slopa det direkta stödet och ersätta det med en arbetsgivaravgift.

TU:s linje vore en katastrof för mindre tidningar som Flamman.

Det skulle innebära att stödpengar flyttas över till bjässar som DN, som i fjol gjorde ett resultat på 202 miljoner. Vi skulle få en ytterligare koncentration till ett fåtal storstadstidningar, och ett rejält minskat medieutbud. Det är inte förvånande att TU föreslår det med tanke på att bara stora mediehus finns representerade i styrelsen.

Men är fler nedlagda tidningar verkligen vad vår tid behöver?

Och samma dag som jag tillträdde som chefredaktör för Flamman fick jag veta något som gjorde mig rasande. Högerextremister jobbar för att vi och annan vänstermedia inte ska få presstöd. De vill släcka Flamman med fulspel.

Flammans existens hotas alltså från två håll. Dels från rasister som vill tysta alla som inte skyller samhällsproblemen på invandringen. Dels från tidningsdrakar som vill ha en ännu större kakbit. Vi kan inte låta dem vinna!

Men vi har ett ess i rockärmen: vi är mer än en vanlig tidning – vi är vänsterns tidning och vi ägs av våra medlemmar istället för av något företag.


Stöd Flammans trycksatsning!

Swish: 123 441 7630

Bankgiro: 608-9668

Märk betalningen ”Tryck”

PRENUMERERA NU


Vårt bästa försvar är attack och det är göra en tidning som älskas av våra läsare. Därför ställde vi frågor till alla prenumeranter via mejl och en hel del Flammanläsare svarade. Budskapet var glasklart: läsarna vill ha bättre papperskvalitet. Men det kostar pengar. Specifikt 100 000 för ett år.

Om de här förbättringarna hjälper oss att växa så betalar de sig själva. Men det är en risk och därför ber jag dig om ditt stöd idag och att du skänker till Flammans trycksatsning.

För ett par år sedan samlade Flamman in pengar för att kunna göra tv och poddar inför valet. Det lärde oss en massa värdefullt som vi byggt vidare på. Nu har jag efter inspel från läsare startat en ny podd med spännande gäster och den har redan fått många lyssnare.

Om vi inte når upp till målet för trycksatsningen lägger vi pengarna på hemsidan eller en större frilansbudget. Varje krona går till att stärka Flamman.

100 000 är mycket pengar, men vi fick in det till och podd- och tv-satsningen. Och om 200 personer blir medlemmar i föreningen når vi målet i ett nafs. Kan du skänka en slant till vår trycksatsning? Vi måste stå samlade för den socialistiska pressens överlevnad.

Vänligen,
Leonidas


Stöd Flammans trycksatsning!

Swish: 123 441 7630

Bankgiro: 608-9668

Märk betalningen ”Tryck”

PRENUMERERA NU


För att bli medlem i föreningen Flamman fyller du i denna ansökan och sätter in 500 kronor på vårt postgirokonto (600-91-6) eller Swishnummer (123 441 7630).


Fotnot: Aftonbladet: ”Han försöker stoppa mediestöd till vänstertidningar”.

  • högerextremism
  • presstöd
  • Presstödsnämnden

Nytt