Inrikes

Hanif Bali tar paus från politiken – utreds för brott

Nekar. Hanif Bali har anklagats för att ha betett sig olämpligt mot en yngre partimedlem. Själv skriver han att han är oskyldig.

Riksdagsledamoten utreds för att ha försökt övertala en ung kvinna att skicka sexuella bilder efter att flera polisanmälningar inkommit mot honom. Nu tar han time-out från politiken.

Inrikes

Efter förra veckans nyhet om att en moderat riksdagsledamot ska ha riktat olämpligt sexuellt beteende mot en flicka i MUF skriver Hanif Bali på sin Facebooksida att han tillbakavisar påståendet.

Han uppmanar flickan att göra en polisanmälan och skriver “Jag har gott om bevis som visar att jag är oskyldig till det jag anklagas för och att detta snarare rör sig om en komplott av meningsmotståndare där en ung person fått agera som bricka i spelet.”

Under veckan har flera polisanmälningar inkommit, bland annat av flickan ifråga. Rubriceringen är i dagsläget försök till utnyttjande av barn för sexuell posering. Under fredagen inledde åklagaren en förundersökning och Tobias Billström, Moderaternas gruppledare i riksdagen, meddelade Aftonbladet att Bali tar en paus från politiken.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska Bali ha varit i kontakt med flickan när hon var femton år för att hjälpa henne med läxor, och senare bett henne om sex och nakenbilder. Flickan ska nu, flera år senare, tagit kontakt med en högt uppsatt partiföreträdare och berättat om mannens beteende. Därefter har en intern utredning om händelserna inletts i partiet. Enligt Aftonbladet finns flera av varandra oberoende personer med god insyn i fallet som bekräftar kontakten mellan riksdagsmannen och flickan.

Enligt Hanif Bali ska MUF-medlemmen sökt hjälp för studier och privata angelägenheter och att hon var “väldigt intensivt kontaktsökande”. Enligt Bali var det flickan och inte han själv som ville ha “en annan relation”.

Moderaternas partiledning har i dagarna genomfört en intern utredning av händelsen. Den lades under torsdagen på is. Enligt partisekreterare Gunnar Strömmer beror det på att ”ord står mot ord” .

 

    Inrikes