Kultur

Hej lortsverige. Hej bostadsbubbla.

“Varför fixar du inte en lägenhet bara? OK. hjärta hjärta smiley.”

Kultur

 

Hej, har ni några kronor över till mat och härbärge?

Hej, vill ni köpa senap? Vi ska åka på klassresa.

Hej, hej lilla damen. Tjena, tjena. Köpa lite bröd?

Hej, hej vill ni vara med och samla ihop pengar till en familj som ska åka till Thailand?

Vi swishar. hjärta hjärta smiley hej.

Tack, ha en bra dag. Hej hej hej.

Hej tre bröder och systrar som berättar att ni ska få ett nytt syskon snart. Ni är så glada. Jag frågar hur ni bor och ni berättar att ni bor i en etta med era föräldrar. Snart blir ni alltså sex personer i lägenheten. Jag frågar om ni tycker att det är besvärligt och försöker att inte visa att jag tycker att det verkar lite trångt. Nä säger ni och du som är nio år säger att du kanske ska få en egen säng snart. Du är så glad för det. HEJ egen säng.

Hej du barnet som bad mig laga dina skor häromdan. Hej silvertejp.

Hej sju syskon i två rum och kök. ”alltså vi har ju en toalett också”

Hej alla bostadsköer. Hej alla kompakta klimatsmarta lösningar. Hej alla loftsängar och mjuka hörn, och diskussioner om hur mycket tid framför plattorna barnen ska få tillbringa. Hej alla surfplattor.

Hej perspektiven.

Hej ylleunderställ och ordentliga vinterskor.

Hej billigaste allvädersstövlarna från LIDL. Hej kalla mössor. Hej ordentliga lösningar och hållbarhet och kommentarer som ”jag tycker verkligen att du borde ordna upp din bostadssituation. Du har ju barn att tänka på. Varför fixar du inte en lägenhet bara? OK. hjärta hjärta smiley.

”Vad ska ni göra på jullovet? Ska ni bara vara hemma?”

Hej, du som hyr ut ett rum utan kök i Sollentuna för 7000 kr. Hej du som hyr ut din tvåa i Solna, på blocket för 12 000 kr. Hej alla som jobbar med att cykla ut mat. Vad kul med snö!!!

Hej fjällsemester och landställe och vitt och fräscht.

Hej alla madrasser på golvet och en julklappsupdelning på torget med små röda påsar innehållandes matolja. Hej Sverige. Hej varje familj som behöver matolja. Hej kön till kyrkan och utdelningen. Hej du som är barnvakt till dina småsyskon och tar med dem på eftermiddagens aktivitet fast de bara skriker och det rinner snor ur deras näsor. Hej snoret. Hej fattigdomen. Alltså verkligen hej på dig. Det är Du som går sönder och är lite smutsig.

Hej drömmarna om julen. Hej alla antaganden om julfirarande. Hej hej Tomten, jag vill ha en riktigt jul. En sån dära jul man har när man är liten. Hej alla små. Hej alla.

Hej 1910 och 20 och 35. Hej lortsverige. Hej bostadsbubbla.  Hej valfrihet. Hej det där som jag vill ha i julklapp. Hej alla som firar jul. Hej alla som inte firar jul. Hej.

 

  • barnfattigdom
  • jul

Kultur