Inrikes

Hon blir Vänsterpartiets nya biträdande partisekreterare

Hanna Gedin.

Inrikes

 

 

Vänsterpartiet förstärker inför valrörelsen och rekryterar Hanna Gedin till den nya posten biträdande partisekreterare.
Hanna Gedin sitter i dag i kommunfullmäktige i Malmö för Vänsterpartiet, och kommer att fortsätta med det parallellt med den nya tjänsten, som blir på halvtid.
– Malmö slipper inte mig, nej, säger hon till Flamman.
Exakt hur hennes nya arbete kommer att se ut är ännu något oklart. Sedan tidigare sitter Hanna Gedin i partistyrelsen. Som biträdande partisekreterare får hon dessutom en plats som adjungerad i verkställande utskottet. Mer specifikt vill inte Hanna Gedin kommentera sina arbetsuppgifter på tisdagen.
– Det är min andra dag. Det får väl visa sig lite. *

Vid valet 2014 gick Vänsterpartiet i Malmö kraftigt framåt. Hanna Gedin tror att det finns lärdomar att dra för partiet i stort.
– Att bygga en rörelse. Att vara ett parti med stort självförtroende, och att vara bland de mest synliga ute på gatan. Sen kan man ju inte bara kopiera rakt av självklart.
Vänsterpartiets roll är avgörande, menar Hanna Gedin, eftersom Socialdemokraterna har rört sig högerut.
– Vi ser hur klassklyftorna ökar och dollarmiljonärerna blir fler, men det är uppenbart att det inte finns någon som helst ambition hos Socialdemokraterna att göra någonting åt det, säger hon.
Är det Socialdemokratiska väljare du vill rikta in dig på att plocka i första hand?
– För mig handlar det inte om att ta väljare från någon. Men jag beklagar att ett parti som Socialdemokraterna som har varit väldigt viktiga för arbetarrörelsen i dag säger att de är ett mittenparti. Jag beklagar det för deras del och för Sveriges del.

  • Hanna Gedin
  • partisekreterare
  • Vänsterparitet

Inrikes