Opinion

Jämlikhetspris till facklig organisering

Årets Jämlikhetspris tilldelas Sekos avdelning 111, som organiserar de anställda i Stockholms tunnelbana. Foto: Janerik Henriksson/TT.

Jämlikhetsfonden delar ut pris till Sekos avdelning 111.

Opinion

Jämlikhetsfonden delar varje år ut Jämlikhetspriset på 100 000 kronor till en organisation eller person som anses ha gjort något särskilt fint för jämlikheten. Årets mottagare är Sekos avdelning 111, som organiserar de anställda i Stockholms tunnelbana.

– Det känns jättekul! Att kampen ger resultat, även om det syns inte direkt. Kanske andra fackföreningar kan inspireras av oss, säger Jannis Konstantis, ordförande i Seko 111 till Flamman.

Vad ska ni göra för pengarna?

– Pengarna ska gå tillbaka till medlemmarna, men styrelsen ska diskutera frågan om på vilket sätt det ska ske.

Vad är nästa kamp för Seko 111?

– Fortsatt kamp mot individuella löner för kollektivtrafik i offentlig regi, sex timmars arbetsdag med bibehållen lön, högre lön och bättre arbetsvillkor för vår personal och kamp mot höjd pensionsålder, inskränkningar i strejkrätten och försämringar i las.

Per Sundgren, ordförande i Jämlikhetsfonden säger att han är speciellt imponerad av att en del av medlemmarna avstod från delar av sin lön för att fackförbundet skulle kunna driva igenom tarifflöner i stället för individuell lönesättning.

– Seko 111 är en speciell klubb och de är vrålstarka. Bland lokalvårdarna är anslutningsgraden över 90 procent, säger han till Flamman.

  • fackliga rättigheter
  • Jämlikhetsfonden
  • Jämlikhetspriset
  • Seko 111

Opinion