Nyheter

Karantänpodd 11: Det krävs krigskommunism och ekologisk leninism

Foto: Pexels

Det vi upplevt de senaste månaderna är ett symptom på den ekologiska krisen, menar Andreas Malm som är aktuell med boken Corona, Climate, Chronic Emergency: War Communism in the Twenty-First Century.

Nyheter

Flamman har i coronapandemins spår startat något som vi kallar för karantänpodden. Vi tar upp ämnen och intervjuar människor som kan få oss att förstå vad som händer lite bättre, och förhoppningsvis ge vänstern verktyg för att formulera krav och lösningar för tiden som kommer följa efter krisen.

I detta elfte avsnitt pratar Anna Herdy, chefredaktör för Flamman, med Andreas Malm, humanekolog knuten till Lunds universitet, författare, journalist och politisk aktivist. Andreas Malm är aktuell med boken Corona, Climate, Chronic Emergency: War Communism in the Twenty-First Century, vilken kommer ut på Verso Books senare i år. För karantänpoddens lyssnare berättar han om hur vi inte hinner med att vara reformister, för förändringen måste gå snabbt. Vi måste sluta ta upp fossila bränslen, vi måste upphöra med skogsskövlingen i tropikerna och driva på för djupa ingrepp av stater i ekonomin för att gå till roten med pandemiernas drivkrafter.

Hör av er till podden genom att maila anna.herdy@flamman.se.

  • Andreas Malm
  • coronapandemi
  • ekologisk leninism
  • klimataktivism
  • krigskommunism

Nytt