Inrikes

Besvikelse hos arbetsgivaren efter avblåst kyrkostrejk: ”Vi hade velat nå längre”

Kosters kyrka på Sydkoster. Bilden är tagen i ett annat sammanhang.

Kommunal blåser av strejken i Svenska kyrkan. Enligt facket har arbetsgivarorganisationen accepterat deras bud. “Jag är mycket glad att konflikten nu är över och att vi lyckats förhandla fram ett likvärdigt omställningsavtal som övriga arbetsmarknaden”, säger Kommunals avtalssekreterare Johan Ingelskog i ett pressmeddelande.

Inrikes

500 medlemmar som strejkat sedan i fredags återvänder nu till jobbet. Striden har handlat om Kommunals vilja att teckna ett nytt omställningsavtal format efter det som slutits på central nivå mellan LO, PTK och Svenskt Näringsliv. Enligt facket har Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation i utbyte krävt villkorsförsämringar i andra delar av avtalet. Bland de medlemmar som tagits ut i strejk finns bland annat vaktmästare och krematoriarbetare i Malmö, Sollefteå och Allingsås.

– Jag är mycket glad att konflikten nu är över och att vi lyckats förhandla fram ett likvärdigt omställningsavtal som övriga arbetsmarknaden. Det är ett styrkebesked för medlemmarna i Kommunal. Med denna överenskommelse betalas de tidigare framförhandlade löneökningarna ut retroaktivt, allhelgona blir en storhelg och medlemmarna får ett nytt omställningsavtal, säger Johan Ingelskog, Kommunals avtalssekreterare i ett pressmeddelande.

Så sent som på måndagen varslade flera andra förbund med medlemmar inom Svenska kyrkan om strejk den 11 maj, om konflikten inte lösts då.

– Jag är mycket glad att vi nu har nått hela vägen fram. Detta visar vad vi kan åstadkomma när vi på den fackliga sidan står tillsammans. Jag är också övertygad om att det beslut som arbetsgivarorganisationen nu har tagit kommer att gynna både de anställda och verksamheterna, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande för  Vision, ett av de fack som varslat om strejk.

Enligt vision ska konflikten framförallt ha handlat om  att uppsägningstiderna i kollektivavtalet skulle kortas ner. I det nya avtalet har parterna  enats om att förlängd uppsägningstid gäller arbetstagare från 55 års ålder och med minst 10 års anställningstid. Tidigare regel var 50 år och 15 års anställningstid. I övrigt är uppsägningstiderna oförändrade.

Totalt berörs 5600 medlemmar av det nya avtalet, som träder i kraft retroaktivt från den första april.

För Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation är arbetet däremot en besvikelse:

– Vi hade velat nå längre, men vi tar vårt ansvar för att Svenska kyrkans viktiga verksamhet ska kunna fortsätta att fungera. Därför har vi träffat en överenskommelse om löneavtal och allmänna villkor. Vi fortsätter vårt långsiktiga arbete att utveckla Svenska kyrkans kollektivavtal för framtiden, säger Cecilia Herm, förhandlingschef Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation i ett pressmeddelande.

    Inrikes