Nyheter

Flamman söker ny chefredaktör

Vill du leda vänsterns viktigaste tidning?
Nu finns chansen! Flamman söker en ny chefredaktör.

Nyheter

Flamman är vänsterns tidning, en tidning för dig som är aktivist, politiker eller bara en vanlig person som är ser på sig själv som vänster. Flamman finns för dig som är nyfiken, som vill ha reportage och analyser av det som händer i vår omvärld. Vi är en rörelsetidning som folkbildar, fördjupar och förklarar.

Flamman är en bred systemkritisk vänsterröst vars journalistik och opinionsbildning är avgörande för att visa upp en alternativ bild av vad som händer, av vad dessa händelser beror på och av vad som behövs för att kunna bygga ett bättre samhälle – tillsammans.

Om tjänsten
Tjänsten är på 100% tillsvidareanställning med placering i Hökarängen, Stockholm. Chefredaktören är högst ansvarig för tidningens produktion och utveckling, med stor professionell och kreativ frihet. Vi har i dagsläget sju anställda och flera nära anknutna frilansare som tar ett stort ansvar för tidningen. Som chefredaktör för Flamman har du ett starkt administrativt stöd vad det gäller ekonomi och prenumerationshantering så att du kan ägna dig åt att driva tidningen framåt.

Som chefredaktör är du tidningens ansikte utåt, du företräder Flamman i tidningens egna kanaler och i offentliga sammanhang som tv-soffor, radiosändningar och i andra medier. Ditt främsta uppdrag är att få tidningen att växa och i ännu högre utsträckning nå ut med tidningen journalistik och med hjälp av ledarredaktionen nå ut med tidningens opinionsjournalistik.

Kvalifikationer
Högskolestudier ger kunskap som är relevant för tjänsten, men vi är öppna för att du kan ha skaffat dessa kunskaper på annat sätt. För att passa för tjänsten som chefredaktör tror vi att du har följande bakgrund:

  • Tidigare erfarenhet som redaktör inom tidning- och webbproduktion.
  • Tidigare erfarenhet av produktionsplanering.
  • Tidigare dokumenterad ledarerfarenhet.

Vi söker en driven och kreativ lagspelare som trivs i en bred roll. Rollen som chefredaktör kräver att du är strukturerad och har en god kommunikativ förmåga. Eftersom Flamman är en socialistisk tidning är det viktigt att du delar våra övergripande värderingar om frihet, jämlikhet och solidaritet.

Ansökningsprocess och tillsättning
Vårt mål i rekryteringen är att hitta rätt person, som vill jobba och vara med och utveckla Flamman. Har du begränsningar i när du kan börja eller kan du inte jobba heltid hos oss? Tveka inte att höra av dig ändå. Skicka in en ansökan och presentera dina förutsättningar. Tjänstens innehåll kan till viss del utformas utefter dem. Sista ansökningsdag är den 31 december, 2020. Vänta dock inte med att söka, intervjuer kommer att inledas omgående. Ansökan skickas till styrelsen@flamman.se.

Om Flamman
Norrskensflamman grundades i Malmfälten 1906 och har under största delen av sin historia varit dagstidning, men sedan 1989 kommer vi ut med ett nummer i veckan, 50 nummer per år. Tidningen, som numera heter Flamman, är oberoende socialistisk men står arbetarrörelsen nära i den bemärkelsen att vi bevakar dess partier och organisationer och uppmuntrar debatt om arbetarrörelsens politik och strategi. Sedan 1987 ligger redaktionen i Stockholm. Tidningen ägs av Tidningsföreningen Norrskensflamman. De senaste åren har tidningen haft en stabil ekonomi och upplaga (3400 ex/veckan) och en aktiv rekrytering av nya prenumeranter.

Frågor om tjänsten besvaras av:
Susanna Brolin, styrelseledamot, 073-982 77 27
Mats Einarsson, styrelseledamot, 073-421 87 84

Frågor om tidningsföreningen besvaras av:
Lars Bäck, styrelseordförande, lars.back@yahoo.co.uk

Frågor om Flamman som arbetsplats besvaras av:
Jonas Elvander, facklig kontaktperson, jonas.elvander@flamman.se

  • Chefredaktör
  • Flamman
  • Flamman-redaktionen
  • Flammanredaktionen
  • nytt jobb

Nytt