Inrikes

Nytt presstöd till högerextrem tidning

Nya tider på Bokmässan i Göteborg 2017. Året efter tilldelades de ingen monterplats, med hänvisning till att deras närvaro tog för mycket uppmärksamhet från övriga mässan. Foto: Lars Pehrson/SvD/TT

Dagstidningen Nya tider, som leds av Nationaldemokraternas tidigare partisekreterare Vavra Suk, får förnyat presstöd på över fem miljoner kronor. Nya på listan är också skandalomsusade Bulletin.
Inrikes
Nya tider har uppburit presstöd under flera år och har totalt beviljats omkring 35 miljoner kronor sedan grundandet, enligt Expo. Tidningens chefredaktör Vavra Suk var med och bildade det högerextrema partiet Nationaldemokraterna 2001 och har bland annat varit dess partisekreterare. Han lämnade partiet 2012. Nya tider tilldelas nu 5 466 000 kronor i statligt stöd.
Med på listan över tidningar som får stöd finns också skandalomsusade högerkonservativa Bulletin, som enligt Expressen dras med djupa ekonomiska problem. Stödet som nu beviljas är det så kallade produktionsstödet, som delas ut av Myndigheten för press, radio och tv för att bland annat gynna utgivningen av små och lokala medier.
  • högerextremism
  • Nya Tider

Inrikes