Rörelsen

Postnord: Färre brev medför glesare postgång

Foto: Emil Langvad/TT.

Varannandags­utdelningen beror på att det helt enkelt skickas färre brev, skriver Post­nords distributions­områdeschef i ett svar på Gunnel Malms insändare.

Rörelsen

Gunnel Malm i Julita riktar i Flamman nr. 40 viss kritik mot Postnord för att posten delas ut varannan dag i glesbygdsområden. Det stämmer att vi inför varannandagsutdelning som ett svar på att det skickas allt färre brev numera. Vi behöver anpassa oss till den verkligheten och samtidigt fortsätta erbjuda en god postservice i hela landet.

Att skicka ett brev eller kort kostar i dag från tolv kronor och det är samma pris oavsett om brevet ska till Riksbanken i Stockholm eller till en mottagare i Kiruna. För att täcka kostnaderna att frakta breven behöver vi ta betalt. Postnord har uppdraget att utföra postservice i hela landet men har inget stöd från staten, utan vår enda finansiering är portot.

Avslutningsvis vill jag framhäva att vi har många duktiga och engagerade medarbetare som ofta ”gör det lilla extra” för att du och jag ska få våra kort, brev och paket snabbt och säkert.

  • posten
  • postnord

Opinion