Opinion

Strukturellt förtryck är extremism

Nej, du kan inte kräva god ton angående SD och dylikt eftersom de har ett mål som innebär att kasta bort och radera min och andra personers redan ostabila tillvaro till intet, skriver debattören. Foto: Henrik Montgomery/TT.

Det är först och främst inte rasisternas måltavlor som ska ta ansvar för kampen för demokratin, menar debattören.

Opinion

Är du måltavla för SD har du ingen skyldighet att vara trevligt eller hålla godton. SD är rasister och nazister. Tänker inte vara tyst för att inte ”skada” rasisters/nazisters känslor, de vill se mig död och andra måltavlor döda, varför skulle jag hålla god ton kring det. Om ni inte tror att SD är nazister/rasister läs deras partiprogram och deras första partiprogram. Om ni inte har läst dem så kan ni faktiskt inte heller säga att de inte är nazister eller rasister, helt enkelt.

Förra valet avslöjades det att minst en nazist valdes in på SD-mandat där partiet inte kunde fylla sina stolar, hur det blir i detta val vet vi inte ännu. SD har banat och banar just nu väg för NMR. Därför är det ingen slump att mer antidemokratiska krafter har kommit med valsedlar till demokratiska valbås.

Att leva i någon form av demokrati är ett privilegium, därför måste vi motarbeta antidemokratiska krafter från att störta demokratier

Att leva i någon form av demokrati är ett privilegium, därför måste vi hindra antidemokratiska krafter från att störta demokratier. Antidemokratiska krafter av rasism och nazism kan exempelvis vara i form av SD eller NMR. Dessa krafter är inte först och främst måltavlornas ansvar utan de som sitter på privilegiet och som har störst möjlighet och position att göra något. För att bevara demokratin måste vi skydda den och för att skydda den så måste vi dra en tydlig gräns av antirasism, av antifascism för mänskliga rättigheter och en solidarisk framtid. Så nej, du kan inte kräva god ton angående SD och dylikt eftersom de har ett mål som innebär att kasta bort och radera min och andra personers redan ostabila tillvaro till intet.

Stå upp för demokrati och mänskliga rättigheter annars använder rassarna och nazisterna vår tystnad. Det värsta i dag är inte när någon kallar någon rasist – utan när någon gör en rasistisk/nazistisk handling som att rösta på ett rasistiskt eller nazistiskt parti.
Om du inte vill bli kallad rasist – ta reda på hur du blir en antirasist. Solidaritet är inte extremism, det är strukturellt förtryck som är.

 

_____________________________________

Prova Flamman!

Nu kan du få Flamman i en månad helt gratis. Följ länken för mer information.

  • nazism
  • Nordiska motståndsrörelsen
  • rasism
  • Sverigedemokraterna

Opinion