Nyheter

Tor Gasslander blir tillförordnad chefredaktör på Flamman

Tor Gasslander och Anna Herdy. Foto: Cathrine Sandqvist

Ny ansvarig utgivare och chefredaktör blir Flammans nuvarande inrikesredaktör Tor Gasslander.

Nyheter

Under torsdagen blev det klart att Tor Gasslander tar över som ansvarig utgivare och chefredaktör under Anna Herdys föräldraledighet.

– Flamman har aldrig haft så många prenumeranter eller varit så bra som den är just nu. Det är ett rätt trevligt läge att tillträda i, säger han.

– Samtidigt har vi på redaktionen rätt stora planer på hur vi ska göra tidningen ännu bättre kommande året, så det kommer nog inte bara bli kul, utan också rätt mycket allvar, hårt arbete, svart kaffe och stress-cigg, säger Tor Gasslander.

– Det var många väldigt bra personer som sökte tjänsten. Tor Gasslander hade dock en stor fördel redan initialt eftersom han varit med under hela den process som under mars kulminerar i att Flamman kommer ut i ett helt nytt format, säger Anna Herdy, som har lett rekryteringen.

– Flamman har under det senaste året byggt en egen TV-studio, arbetat med att göra om tidningens format, och är just nu i slutfasen av att utveckla en egen app. Kort sagt, vi har många förändringsprocesser igång samtidigt för att utveckla tidningen och journalistiken. Tor har varit en drivande del i den här utvecklingen, och det ser jag som en enorm fördel för att kunna leda tidningen genom det kommande året, säger Anna Herdy.

När det kommer till den politiska ledningen av tidningen har Tor Gasslander inte samma bakgrund i partipolitiken som sina företrädare. Något som Anna Herdy inte upplever som ett problem.

– Jag känner mig trygg. Tor och jag hamnar så gott som alltid i samma ståndpunkt. Det som skiljer oss åt är synen på schlager och sport. Och det är en skillnad jag kan leva med, säger Anna Herdy.

Tor Gasslander är i dag inrikesredaktör på Flamman. Han har en journalistutbildning från Skurups folkhögskola och har tidigare medverkat i bland annat ETC, Expo, Sydsvenskan och Eskilstuna-Kuriren. Från och med den 1 april kommer Tor att helt ta över rollen som ansvarig utgivare och chefredaktör.

För mer information:
Tor Gasslander, tf. chefredaktör Flamman, 070-290 25 54, tor.gasslander@flamman.se
Anna Herdy, chefredaktör Flamman, 076-814 69 88, anna.herdy@flamman.se

  • Flamman
  • Flamman-redaktionen
  • nytt jobb

Nytt