Ledare

Välkommen Per Björklund, ny ledarskribent i Flamman!

Per Björklund. Foto: Cathrine Sandqvist

Per Björklund är författare, debattör och småbarnspappa från Bagarmossen. Från och med denna vecka är han även ledarskribent i Flamman.

Ledare

Flammans ledarskribent Zina Al-Dewany har blivit rekryterad till Aftonbladets ledarsida, Sveriges mest lästa ledarsida. Därför har Flamman rekryterat en ny ledarskribent i Per Björklund. Flammans chefredaktör Anna Herdy känner en stor förväntan:

– Jag är mycket glad över att att Per Björklund kommer ingå i Flammans ledarredaktion och att han kommer att bidra till tidningen varje vecka. Han har en enorm kunskap om vänstern och om vänsterns viktigaste frågor. Han är dessutom en skarp blick för strategi och taktik.

Välkommen till Flamman, Per! Vem är du?
– Jag är skribent, småbarnspappa och förläggare med hjärtat till vänster och rötter i Dalarna. Jag har frilansat i många år, jobbat på Vänsterns internationella forum och var chefredaktör för Fria Tidningen i tre år. Idag driver jag Verbal förlag tillsammans med Kristian Borg vid sidan av mitt eget skrivande. Men framförallt är jag föräldraledig på deltid, vi har tvillingar som nyss fyllt ett.

Vad har du för relation till Flamman?
– Flamman var en av de första tidningar jag skrev för, för många år sedan. När jag bodde i Egypten var det en av få tidningar som brydde sig om arbetarrörelsen och strejkvågen som förebådade revolten mot Mubarak. Idag är behovet större än någonsin av en tydlig vänsterröst.

Vad tycker du är vänsterns främst uppgift i det galna politiska som råder?
– Att ge människor hopp. Vi har ett ekonomiskt system som orsakar återkommande kriser, som göder nationalism och högerpopulism och som är på väg att förstöra förutsättningarna för mänskligt liv genom sin rovdrift på naturen. Vänstern måste erbjuda alternativ, både i form av konkret politik och visioner.


Pers första ledare publiceras på onsdag morgon.
Följ Per på Twitter där han heter @perbj.
Vill du komma i kontakt med Per? Maila per.bjorklund@flamman.se.

_______________________________

Prova Flamman gratis!

Just nu kan du få prova Flamman gratis i en månad. Följ länken för mer information.

  • #val2018
  • Flammanredaktionen
  • ledarredaktionen
  • ledarskribent

Ledare