Ledare

Välkommen Tamara Spiric, ny ledarskribent i Flamman!

Flammans nya ledarskribent Tamara Spiric. Foto: Tor Gasslander

Tamara Spiric är ex-kommunalrådet från Umeå som efter några år utanför politiken kommer tillbaka – men på ett helt annat sätt. Från och med denna vecka är hon ledarskribent i Flamman.

Ledare

Veckan innan valet har Flammans chefredaktör Anna Herdy rekryterat Tamara Spiric till ledarsidan.
– Arbetet med att opinionsbilda från vänster kommer efter riksdagsvalet vara minst lika viktigt som före. Tamara har en viktig erfarenhet av att ha varit kommunpolitiker, suttit med budgetar och prioriteringar – men hon har också suttit i ledningen för Vänsterpartiet. Tamara är också väl insatt i V:s inre liv. Med tanke på hur V ser ut att göra ett tvåsiffrigt resultat i valet kommer bevakningen av partiets utveckling och ideer vara väldigt viktiga att ha på Flammans ledarsida, säger Anna Herdy. 

Välkommen till Flamman, Tamara! Vem är du?
En person som i många år har varit med i arbetet för ett bättre samhälle och för att fler människor ska ha goda chanser i livet. Jag har varit kommunalråd i styrande majoritet i Umeå kommun. Idag jobbar jag med social hållbarhet, ledarskap och organisationsutveckling samt med utvecklingsfrågor utomlands. En sak som jag är mycket stolt över är att jag har haft förmånen och möjligheten att stödja och utbilda kvinnor från alla världens hörn i ledarskap och hur de ska ta mer makt i sina samhällen. Detta samtidigt som jag själv har lärt mig massor utav dem!

Vad har du för relation till Flamman?
En lång relation! Jag har varit prenumerant och trogen läsare i många år och ser Flamman som en viktig plattform för utveckling av vänsterns idéer och debatt. Tidningen har också en utrikesbevakning som saknar motstycke.

Vad kommer vara den svenska breda vänsterns viktigaste uppgift de kommande åren?
Vänstern måste våga kliva fram och tydligt formulera sina alternativ samt våga stå för dem när det börjar blåsa. Man måste klara av att kanalisera och leda människors längtan efter utveckling.

 

Tamara Spirics första ledare publiceras på torsdag morgon.
Följ Tamara på Twitter där hon heter @tamaraspiric.
Vill du komma i kontakt med Tamara? Maila tamara.spiric@flamman.se.

  • Flamman
  • ledarredaktionen
  • Tamara Spiric
  • vänsterpartiet

Ledare