Nyheter

Välkommen till Flamman, Elin Lucassi!

Elin Lucassi är serietecknare och kommer från och med nr. 12/2018 att publicera sin serie Rit-Lucassi i vart tredje nummer.

Från och med nr. 12/2018 kommer läsarna att hitta den råa vardagsskildringen ”Rit-Lucassi” i Flamman.

Nyheter

Från och med Flamman nr. 12/2018 så gör serietecknaren Elin Lucassi Christer Themptander sällskap på Flammans baksida. Elin Lucassi är serietecknare och illustratör. Hon har skrivit böckerna Jag är den som är den (2015) och Synd (2017), som båda givits ut på Kartago Förlag.

Elin Lucassi är baserad i södra Stockholm, tecknar också politisk satir för vänstersajten Politism.se varje vecka. Men i Flamman kommer Elins råa vardagsskildring ”Rit-Lucassi” att publiceras som en seriestrip på baksidan.

Vad gör du när du inte ritar serier?
– När jag inte ritar serier jobbar jag som redaktör för barn- och ungdomsböcker. När jag inte jobbar umgås jag med min familj och mina vänner, diskuterar högljutt med min bokcirkel och driver en terapeutisk After Work för serietecknare. Jag gillar även att vila, helst i badkar eller säng.

Hur ska vi se till att det inte går åt helvete i valet i höst?
– Jag har inga som helst svar på vad vi ska göra för att det inte ska gå åt helvete. Just nu pendlar jag mellan hopp och fullständig panik. Personligen kommer jag att försöka hantera allt genom att teckna samhälls-satir samt ta debatten till nya, mer konstruktiva nivåer i sociala medier. Jag tror att vi alla måste ta vårt personliga ansvar och just prata om det. Även när stämningen riskerar att bli obekväm.

Vad är din relation till Flamman?
– Min relation till Flamman är andäktig. Vi snackar om en tidning som kommit ut sen 1906, som har utsatts för terroristattentat, som ständigt hållit fanan högt och i ett mycket fast grepp. Det är en ära att få bli en del av Flammans arbete. Jag nyper mig i armen!

_____________________________________

Prova Flamman gratis!

Just nu kan du få prova Flamman gratis i en månad. Följ länken för mer information.

  • Christer Themptander
  • Elin Lucassi
  • Flamman
  • Flamman-redaktionen
  • serietecknare

Nytt