Nyheter

Välkommen till ledarredaktionen, Judith Kiros!

Foto: Lars Pehrson / SvD / TT

– Det är glädjande att kunna konstatera att vi har värvat en av vänsterns skarpaste skribenter till tidningen, säger chefredaktör Anna Herdy.

Nyheter

Vi är glada att meddela att Judith Kiros från och med Flammans Första Maj-nummer (nr 17, 2016) kommer att vara en permanent del av Flammans ledarredaktion. Jonas Wikström kommer att vara kvar, men inte skriva lika frekvent som tidigare.

Chefredaktör Anna Herdy är mycket nöjd med rekryteringen.

– Judith är en av Sveriges skickligaste skribenter och jag tror att läsarna kommer att njuta av hennes politiska skarpsinne och välformulerade ledartexter.

Judith Kiros är sedan ett par år tillbaka en känd kulturskribent, debattör och författare. Hon skriver regelbundet för DN Kultur och gav under 2015 ut boken Rummet tillsammans med sina kollegor på bloggen med samma namn.

Hur ser du på det politiska läget idag?
– Jag känner både oro och hopp. Oro med grund i den antisocialistiska och flyktingfientliga politiken regeringen driver; hopp eftersom motstånd ändå formuleras överallt och hela tiden.

Vilka är de viktigaste frågorna för vänstern att fokusera på?
– För mig är flyktingfrågan akut just nu. När människor på flykt konstant debatteras och avhumaniseras, omvandlas till statistik och olösliga problem, måste vänstern hålla en linje. Vi kan inte köpa den problemformulering som erbjuds oss.

Hur ser du på skillnaden mellan att vara kulturskribent och ledarskribent?
– Det ska bli spännande och lite ovant att börja skriva ledare – men jag får väl helt enkelt se det som att jag lär mig recensera livet och politiken istället för böcker och kulturuttryck.

För mer information:
Anna Herdy, chefredaktör, 0703-33 06 94
Judith Kiros, ledarskribent, judith.kiros@flamman.se

  • Flamman
  • Flammanredaktionen
  • Judith Kiros
  • ledarredaktionen

Nytt