
Stephanie Mudge om socialdemokraternas nyliberalisering: ”Jag tror att utvecklingen är svår att vända”

Kriget mot terrorn humaniserades och förlängdes.

Adam Tooze om varför covidkrisen tvingade centrister att bli radikaler.

Bokaktuella Pelle Dragsted talar med Leonidas Aretakis om dansk politik, demokratiska ägandeformer och det radikala arvet i den nordiska socialdemokratin.

Leonidas Aretakis intervjuar den marxistiska sociologen Sabrina Fernandes.

Flammans chefredaktör Leonidas Aretakis möter i podden Norrskenet rasismforskaren Tobias Hübinette, som kontroversiellt nog vill återuppliva rasbegreppet i Sverige.

I nya podden ”Norrskenet” kommer Flammans chefredaktör Leonidas Aretakis att intervjua författare, tänkare och aktivister om vår tids stora idéer.

I det första avsnittet av Flammans nystartade idépodd Norrskenet berättar Jonas Sjöstedt och Jessica nord för Leonidas Aretakis om inspirationen från Alliansen, konflikten kring januariavtalet och vad man egentligen ska tro om Reformisterna.

Hur hänger V:s EU-linje egentligen ihop?

Är nyliberalismen en kentaur, går Polisen att reformera och hur hänger klass och rasifiering ihop?

Vad är en kris och hur hänger kriser samman?

Humanekologen och aktivisten Andreas Malm om orsakerna till coronapandemin och vad vi måste göra för drastiska åtgärder för att förhindra fler pandemier.

Vi presenterar stolt en ny podd i samarbete mellan Fronesis, Flamman och CMS.

I det tionde avsnittet av karantänpodden pratar Anna Herdy om mäns våld mot kvinnor under coronapandemin med Rebecka Andersson från Unizon.

I det nionde avsnitt pratar Anna Herdy, chefredaktör för Flamman, om sjukförsäkringen med Kjell Rautio, som är välfärdsutredare på LO.

Marcus Larsson, från tankesmedjan Balans, om distansundervisningens villkor, arbetsbördan på lärarna och vad det först bör sparas in på när nedskärningarna kommer efter corona.

Varför kom coronasmittan in på äldreboenden och i hemtjänsten i Stockholm? Clara Lindblom, oppositionsborgarråd i Stockholm, berättar i karantänpodden.

Lars Ahland, ekonomhistoriker, om den destruktiva synen på statsskulden, om hur offentliga sektorn bidrar till BNP och om varför Riksbanken borde köpa upp den växande statsskuld.

Varför är det viktigt att investera i människor för att öka tryggheten? Hur skapas det politiska tryck som gör att Magdalena Andersson höjer utgiftstaket med 300 miljarder?

Vad är just-in-time och vad har den gjort med krisberedskapen? Har vi den krisberedskap vi förtjänar?

Det är inte riskfritt att gå utan munskydd in till smittande boende – varför ska personalen då göra det? Moderaternas 15 000 kr till vårdpersonal – varför blir man generad av det? Vilka politiska krav bör ställas?

Kan virusinsatserna vara ett hot mot demokratin? Ekonomikris vs. pandemikris - måste man välja vilken man ska göra något åt? Vad hände med kulturkriget?

Kan vänstern vara pro-aktiv i en viruskris? Vad har vi att vänta? Vad händer i världen? Vad skulle Marx ha sagt?

Alla till Göteborg!

Har vi en avslagsregering?

Skulle ett förbud mot rasistiska organisationer få bort Nordiska Motståndsrörelsen från gatorna?

Anna Herdy och Mikael Feldbaum pratar om kapitalskatter, barnbidrag och sistagångsväljare.

Vad kan vänstern lära sig av det norska valet? Vi diskuterar det och annat med Ali Esbati (V).

Charlottesville, terrorism, bokmässan och nazisterna, sittstrejken. Alliansen, slavjobb och misstroendevotum. Allt i höstens första Fredagsmys!

Är Venezuela en diktatur nu för att DN säger det? Vad finns det för möjliga vägar att gå i framtiden?