
Förbjud reklamen, skriver Linn Fristedt. Inte för att det är revolutionärt, utan bara för att det hade varit skönt att få se en film utan avbrott.

Anja Bergdal läser om ett allt effektivare arbetsliv som vi bryr oss allt mindre om.

Stellan Hermansson om det maktskifte som krävs för att EU ska använda sitt ansenliga inflytande för att hjälpa klimatet istället för fossilindustrin.

När Storbritannien lämnar EU väcks den slumrande frågan om landets koloniala historia på Irland. Men Stellan Hermansson ser också ett progressivt hopp för ett enat Irland.

Men ingen dog av umbäranden i Sverige.

Nazisterna måste punktmarkeras av polisen för att uttalanden om demokratin inte ska eka ihåligt.

Varje år försvinner minst 720 miljarder kronor från EU. Det är pengar som skulle kunna användas för att lösa problem i skolan, sjukvården och flyktingottagandet, skriver Stellan Hermansson.

På förskolan Lugnet tävlar pojkarna om allt och vissa likheter kan nog skönjas i relationerna mellan några av världens ledare. Anamaria Todorov om pojkar, stora som små.

Flyktingar blir apatiska när det svenska samhället tvingar dem att sätta livet på paus. Ulla Hoffmann skriver om en byråkrati som får barn att ge upp allt hopp.

I arbetslivet lyder vi våra chefer och försöker leva upp till de krav som ställs på oss där. I våra relationer lyder vi sociala spelregler. I vår vardag betalar vi räkningar i tid, inväntar grönt ljus och avstår från att knarka. Eller...

De europeiska handelsavtalen förhandlas i hemlighet och flyttar makt från folket till företagen. Stellan Hermansson ser ännu ett förslag som egentligen inte handlar om handel.

Hej billigaste allvädersstövlarna från LIDL.

När moderaterna vill avskaffa permanenta medborgarskap gör Ulla Hoffmann en lista över vilka som kanske ska passa sig när de inte sitter vid makten.

Veckans kulturkrönika av Vibeke Olsson Falk.

Ryan Goslings polisbil flyger högt över Kaliforniens åkrar, vilka har ersatts med odlingar av protein i plasttält. Det är öppningsscenen i Blade Runner 2049, Dennis Villeneuves uppföljare till Ridley Scotts kultförklarade framtidsdystopi...

Nya dokumentären om Silvana Imam skildrar en samhällsanda som blåst över.

Konflikten i Göteborgs hamn har bland annat handlat om rätten att sluta avtal. Stundtals framstår det som om Transportarbetareförbundet står på samma sida som arbetsgivaren.

Det finns en typ av marknadsföring där företag, organisationer och myndigheter på ett vilseledande sätt kapitaliserar på progressiva värderingar för att vinna legitimitet.

Felaktig information från en socialsekreterare kan förändra en persons liv. Om okunskap som raserar en solidarisk välfärd.

Alla tvingas göra val i yrkeslivet, men när valet står mellan två usla alternativ ligger ansvaret oftast högre upp i beslutskedjan. Därför är alliansens agerande i transportstyrelseskandalen dubbelt ansvarslöst, skriver Mattias Håkansson.

Häromdagen lärde jag mig ett nytt ord: manspain (”manssmärta”).

Den som är deprimerad på sommaren erbjuds i bästa fall ett stödnummer att ringa. Micaela Kedhammar skriver om en årstid som är extra dålig att må dåligt på.

Jean-Luc Mélenchons oväntade opinionsframgång är ytterligare ett exempel på den växande vänsterpopulistiska vågen i västvärlden.

Kritiken mot medias rapportering från det misstänkta terrorattentatet i Stockholm har inte varit nådig. Men har den verkligen varit saklig, undrar Tor Gasslander?

Hjälten är modig och lojal, terroristen är en feg förrädare.

Från pie in the skye when you die till egennyttiga konvertiter.

stora grupper upplever sig som hotade av den allt vanligare tolkningen av kvinnor som bärare av förändring.

Vad hjälper det om hipsters tältar på torgen i Aten och Kairo?

”Kapitalismen levererar kris efter kris. Varför är det högerpopulisterna som sätter straffarna i krysset och inte vi i Vänstern?”

Mest av allt minns jag händelsen som utspelades innan Luciakronan sattes på mitt huvud