Addabbaousiyeh (Libanons norra gräns) Bomberna har dödat fler än 100 libaneser hittills. Flera gränsövergångar mellan Syrien och Libanon översvämmas av flyktingar. Libanon har en lång gräns mot Syrien i öst och nord. Bland flyktingarna finns även utländska turister.
– Allting bombas. Det är terror, säger en lärare från USA som är på semester i Beirut.
Den 25-årige samhällsvetenskapsläraren Abdul Rahman bodde med sin familj i centrala Beirut, nära FN-byggnaden, innan de bestämde sig för att fly.
– Vi har inte sovit på tre dagar, eftersom vi var rädda hela tiden. Vi visste aldrig när israelerna skulle bomba oss, eftersom de angrep allting, säger Abdul Rahman.
– Om de vill slå till mot Hizbollah så får de göra det, men inte mot civila. Men civila är det enda de träffar.
Bara oro
Abdul Rahmans mor fruktade för sin 96-åriga far som de tvingades lämna bakom sig.
– Vi kan inte flytta honom – han är alltför skör. Nu kan vi bara oroa oss, eftersom israelerna hämnas på oskyldiga, säger hon.
På söndagen gick den israeliska armén också åter in på Gazaremsan. Enligt rapporter från Gaza dödades tre Hamas-medlemmar sedan israeliska stridsvagnar och bulldozrar gått in i Beit Hanun tidigt på morgonen.
Israel genomförde även flera flyganfall i Gaza.
Israels mål i Gaza är att befria den tillfångatagna israeliska soldaten Gilad Shalit. Hittills har Israels aktioner där kostat en israelisk soldat livet, tillsammans med 82 palestinier. Soldatens kidnappare har krävt att Israel friger över 1 000 palestinska fångar i utbyte mot den Shalit.
Israel har nu dragits in i strider på två fronter. Och effekterna av striderna med Libanon märks även tydligt i grannlandet Syrien.
Abud Aziz, en 31-årig libanesisk bagare från Beirut, har tagit sig över gränsen till Syrien. Han har med sig en resväska och söker efter mat och vatten. Han säger att det inte har funnits vatten och el i Beirut sedan i lördags.
– Igår såg jag två sjukhus som bombades. Ingen som stannar i Beirut är säker. Absolut inte.
Sjukhus bombade
En 25-årig byggarbetare som heter Hamed säger också att han såg stridsflygplan bomba ett sjukhus i Beirut.
– Jag såg dem bomba ett sjukhus i går. Jag åkte för bara några timmar sedan. De bombar allt – hus, kasinon, bensinstationer och massor av broar, säger han.
Samtidigt skickade Hizbollah fler än 20 raketer in i den israeliska staden Haifa på söndagen. Åtta människor dödades av raketerna.
Hizbollah har uppenbarligen fortfarande medel för att slå tillbaka mot Israel. De är en välbeväpnad och välorganiserad politisk och militär shiamuslimsk organisation.
Hizbollah stöds dock långt ifrån av alla libaneser. Omkring 60 procent av landets 3,8 miljoner invånare är muslimer – de flesta av dem shiamuslimer. Det är i den gruppen som Hizbollahs anhängare finns. Hizbollah får även stöd från Iran, och tros ha mer stöd från andra länder än i Libanon.
Resten av befolkningen utgörs till den allra största delen av kristna. Mellan 1975 och 1991 rasade ett inbördeskrig mellan muslimska och kristna grupper i landet.
Efter söndagens raketattacker mot Haifa varnade Israels premiärminister Ehud Olmert för ”långtgående” konsekvenser. Den israeliska armén har uppmanat civilbefolkningen att lämna södra Libanon.
Många av dem som har flytt berättar om ett tillstånd av panik i Libanon. 26-åriga Hasna berättar att israelerna bombade en bro till flygplatsen i närheten av hennes hem.
– När andra människor tog sig ut på bron för att hjälpa de skadade så bombade planen den igen, säger hon.
Attacken mot Libanon: Sjukhus bombas
Enligt människor som flyr undan bombningarna i Libanon riktas bomberna mot civila bostadsområden och viktig infrastruktur, och inte bara mot Hizbollahs anläggningar.