BANGKOK Det har gått sex månader sedan Razalis senaste besök i Burma.
På senare tid har FN-tjänstemannen uttryckt djup besvikelse över att de burmesiska myndigheterna länge vägrat ge honom nytt resetillstånd.
Men i veckan kom alltså beskedet.
– Herr Razali kommer att besöka Burma under fyra dagar med start den 6 juni, sa den burmesiska militärregimens talesman Hla Min.
Som FN:s särskilde sändebud i Burma har Razali agerat medlare mellan den burmesiska oppositionen och landets militärregering. För ett år sedan lyckades han övertala regimen att släppa oppositionsledaren Aung San Suu Kyi från hennes husarrest.
Sedan Razali påbörjade sitt uppdrag för över tre år sedan har han besökt den burmesiska huvudstaden Rangoon ungefär var tredje månad.
– Det är av stor vikt att jag träffar alla parter så ofta som möjligt, underströk Razali nyligen.
Nu kommer det att ha gått ett halvår sedan det senaste besöket – vilket är det längsta avbrottet hittills.
Aung San Suu Kyis parti NDL vann det val som hölls i landet 1990. Men juntan vägrade överlämna makten. Istället sattes Suu Kyi i husarrest och andra partimedlemmar som valts för att styra landet fängslades.
När Aung San Suu Kyis släpptes för ett år sedan var förhoppningarna stora om en politisk förändring. Militärregimen, som styrt Burma i drygt 40 år, lovade att en ny tid i stod för dörren.
Ett år senare har förhoppningarna dämpats och istället övergått till besvikelse och frustration. Diplomater i Rangoon misstänker också att regimens ovilja att ge Razali inresetillstånd är ett klart tecken på att dialogprocessen är i stor fara.
Samtidigt har militärregeringen på senare tid visat vissa tecken på att vilja bygga upp relationen med oppositionen igen.