Flamman har talat med Guy Aitchison, 26, som studerar statsvetenskap på University College of London. UCL. Han är enormt entusiastisk över den senaste tidens händelser och en av de som ockuperat universitetsbyggnader i protest mot den chockhöjning av avgiften som Storbritanniens koalitionsregering beslutade om i torsdags.
Den senaste tidens protester har letts av en rörelse av unga som med hjälp av sina mobiltelefoner, bloggar, Facebook och andra sociala medier kunnat röra sig så snabbt mellan olika demonstrationer och ockupationer att polisen inte alltid hunnit med.
I landet som är känt för både politiska protester och en extremt grälsjuk, sekteristisk, vänster kan nu något helt nytt skådas.
Den senaste tidens protester har inte dominerats av något parti eller rörelse, det är studenternas egna intressen som står i centrum.
– Parlamentets enda oppositionsparti, Labour, agerade extremt svagt på höjningarna av avgiften, så de ligger definitivt inte bakom rörelsen, säger Guy Aitchison och säger att det inte förekommer någon strid mellan politiska grupperingar alls.
Han beskriver protesterna, vars centrala inslag har varit de 30-talet ockupationer av universitet som genomförts över hela landet, som en utbildning i politik för en hel generation.
– Och nu växer bara protesterna. Här på UCL har vi avbrutit ockupationen i fredags men vi bara regrupperar och styr in kampanjen på fortsatta protester.
Avbruten ockupation
Ockupationen på just UCLs avbröts för att parlamentet i torsdags fattade beslut om höjningarna av avgifterna till 9 000 pund per år. Vad har den uppnått?
– Dels har protesterna satt frågan rejält på dagordningen men de ökade också trycket på många liberaldemokratiska parlamentsledamöter att rösta nej, marginalen blev betydligt mindre än den kunde ha blivit, säger Guy Aitchison.
Bakgrunden är att konservativa Tories koalitionspartner Liberaldemokraterna offentligt, inför valet, skrev under ett löfte att under inga omständigheter höja avgifterna till universitet och gick till val på att helt avskaffa dem.
– Det här kommer att innebära slutet för Liberaldemokraterna som parti. De är riktigt impopulära nu, menar Guy Aitchison.
Det är just hos unga universitetsstuderande som partiet har haft sin starkaste bas. I städer som Cambridge och Oxford har Liberaldemokraterna haft sina starka fästen, ett stöd som nu allt mer försvinner. Partiet har sjunkit under 10 procent i de senaste opinionsundersökningarna, ett resultat som med majoritetsvalssystem kan bli långt sämre än det ser ut.
Bygger allianser
Rörelsen för ockupationerna går nu vidare och bygger allianser med fackföreningsrörelsen, gymnasieungdomar och andra drabbade av den senaste tidens massiva nedskärningar. Och till skillnad från vid många andra tillfällen i historien när retoriken går hög sker detta också verkligen nu i Storbritannien.
Särskilt det som i Sverige skulle vara högstadie- och gymnasieelever har varit oerhört aktiva i kampen mot nedskärningarna på det studiebidrag som utgår till mindre bemedlade studenter som läser vidare på förberedande studier för högre utbildning, det så kallade EMA-bidraget. På youtube på internet har 15-åriga Ady Cousins blivit en favorit när han på en motståndskonferens lägger ut texten om en generation som bara förväntades kunna bry sig om röstning om det gäller Talangjakten på tv på fredagkvällarna.
Högermedia och kvällspressen har gjort sitt bästa för att utmåla protesterna som bortskämda medelklasstudenters våldsamma lekstuga. Men faktum är att vad man kan se hittills så har studenterna en hel del stöd i landet.
– De ser ju att studenterna är i första ledet i kampen mot de nedskärningar som drabbar många, säger, Guy Aitchison, som menar att mediernas bild inte går hem hos folk som vet vad det kommer innebära i plånboken för studenter som kommer från fattigare förhållanden. Många av dessa kommer nu inte att studera vidare.
Fattiga betalar
Pratar ni något om vem som ska betala för utbildningen? Om höjda skatter till exempel?
– Absolut! Vi har från början sagt att det finns 25 miljarder pund att hämta bara hos de företag som betalar noll pund i skatt här, säger Guy Aitchinson och menar alla företag som är skrivna in skatteparadis men verkar i Storbritannien.
Det har på senaste tiden anordnats stora manifestationer utanför de företag som undviker att betala skatt helt och ändå verkar i landet.
– Det är kanske lagligt men fullständigt omoraliskt i dessa tider.
– Skatterna här är också mycket låga för de som tjänar bra. De kan höjas direkt. Genom de här nedskärningarna låter vår regering de som tjänar sämst betala krisens effekter, säger Guy Aitchinson som också menar att det i förlängningen är direkt skadligt för ekonomin att skära ned på utbildningssektorn.
– Alla vettiga ekonomer talar om att en hög utbildningsnivå är nödvändig för ett land som lyfta sig ur den här krisen.