Så var det dags igen. Som en frustrerad förskolelärare kallar Moderaternas partiledare Ulf Kristersson till sig odågan och riksdagsmannen Hanif Bali.
Nu ska det hållas ”allvarligt samtal”.
Bali har i åratal hetsat, hånat och hatat fattiga, tiggare och invandrare. Kanske mest synligt på Twitter, men också i den egna pojkrumsdoftande chattkanalen, där han bedrivit radikaliseringsarbete tillsammans med trollgruppen ”Sons of Bali”.
Men häromdagen siktade Bali för högt och gav sig på den moderata partitoppens skyddshelgon Carl Bildt. Det var då, och först då, som Ulf Kristersson fick nog.
– Såhär beter vi oss helt enkelt inte, vare sig mot partivänner eller meningsmotståndare, stormar Kristersson i Aftonbladet.
Uttalandet är förstås direkt felaktigt. Precis sådär beter sig inte bara Hanif Bali, utan även flera andra ledande moderater, däribland riksdagskollegan Lars Beckman.
Bara inte mot Carl Bildt, då.
Tycker Kristersson, som byggt ett politiskt varumärke kring att vara ”den vuxne i rummet”, att alt detta har varit helt oproblematiskt? Troligen inte. Han har faktiskt tagit Hanif Bali i örat en gång tidigare. Då resulterade samtalet i att Bali tog en paus från Twitter, som i och för sig varken blev långvarig eller ledde till någon märkbar förändring i mognadsgrad. När Moderaterna nu petar Hanif Bali ur arbetsmarknadsutskottet är det dessutom andra gången man petar just den företrädaren ur just det utskottet. Det är som att det inte riktigt biter.
Problemet är att Balimodellen fungerar. Det är troligtvis en av anledningarna till att andra politiker sneglar med sådan nyfikenhet på Hanif Balis sätt att uttrycka sig och hans 119 000 följare på Twitter. Möjligen är det också en anledning till att Kristersson tagit sådan tid på sig att agera. Vid förra riksdagsvalet blev Hanif Bali den näst mest personkryssade moderaten – efter bara Ulf Kristersson själv. Bland röstare i det för M avgörande gränslandet till SD ses Hanif Bali som en av få trovärdiga företrädare inom ”sjuklövern”. Och vi till vänster, vi pratar mer om Bali än om bostadsmarknaden.
Det beror delvis på hur sociala medier fungerar: innehåll som det Bali producerar premieras av plattformarna och är i den meningen bra. Vill man få uppmärksamhet, nå ut, är det bästa sättet ofta att bete sig som ett svin. Den andra framkomliga vägen – att vara rolig – har ju aldrig varit högerns paradgren.
På onsdagseftermiddagen kallade moderaterna rimligt nog till krismöte med hela sjuttio deltagare. Som Flamman i en tidigare publicerad version av den här texten föreslog ska mötet handla inte bara om Hanif Bali, utan även om partiets utåtriktade kommunikation i största allmänhet. Att mötet verkligen får effekt är absolut nödvändigt om Kristersson vill bevara minsta trovärdighet.
Och Carl Bildt då? I det fallet har Hanif Bali för en gångs skull helt rätt.
Finns det en enda person som kommit för lindrigt undan i det offentliga samtalet är det den före detta partiledaren och statsministern, vars styreleskompisar i Lundin oil i höst troligen kommer att åtalas för folkrättsbrott.
”Nämn en gång grabben har haft rätt”, skriver Hanif Bali, och där fick han en: man kan inte komma på en enda gång Carl Bildt har haft rätt.
Så passande om detta blir slutet på Balis Twitterkarriär.