Det är dock inte säkert att alla blir lika förtjusta över presidentens besök. I Sydafrika, dit Bush anländer på tisdag kväll, det vill säga strax efter denna tidnings pressläggning, lovar 300 organisationer att ge Bush ett allt annat än hjärtligt mottagande, och mass- demonstrationer är att vänta.
– Han vet ingenting om Afrika och han gör bäst i att inte komma i närheten av Soweto, uttryckte sig receptionisten Dimkatso Raphoto till New York Times.
President Bush lär också gå miste om det som varje utrikesbesök i Sydafrika betraktar som ett måste, ett möte med ex-president Nelson Mandela. Denne har lämpligt nog rest utomlands efter att konsekvent ha kritiserat USA:s krig i Irak, både före och efter ockupationen.
USA:s historia i Liberia, som presidenten också kommer att besöka under sin fem dagar långa resa, är fylld av inblandning i det lilla landets angelägenheter.
Landet sägs ha bildats av frigivna slavar, något som är en sanning med modifikation.
I ett samarbete mella kolonisatörer och slavägare ansågs det lösa problemen med slaveriet i södra USA genom att man skickade iväg en mängd slavar till Liberia i Afrika. Dessa erhöll ett stort finansiellt stöd från USA och började genast ta efter sina gamla herrars beteende.
Bara USA-ättlingar hade rösträtt och kunde väljas till ämbeten.
Amerikaliberianerna ansåg sig också för fina för jordbruk och agerade istället jordägare med den i Liberia tidigare boende befolkningen som arbetskraft.
När sedan 1980 ett uppror vann och en representant från stambefolkningen, militären Samuel Kanyon Doe, tog makten förvandlades upproret snabbt till en grym militärdiktatur.
Det hindrade dock inte USA att byta sida eftersom Doe hotade att annars gå till Sovjet för hjälp. Liberia användes av CIA under det kalla kriget till att avsätta regeringen i Tchad och försöka avsätta Khadaffi i Libyen.
Nu talar både Irakkrigsmotståndare som liberale demokratiske senatorn Howard Dean och republikanska hökar som president Bush om att USA måste ”ta sitt moraliska ansvar” och intervenera i Liberia. Ett förslag om FN-inblandning har också kommit från FN:s generalsekreterare Kofi Annan.
Liberias nuvarande president Charles Taylor, själv USA-ättling, är besviken över att ha hamnat i onåd hos USA och säger sig vara villig att gå i exil i Nigeria.